Çim coşturan nedir

Çim coşturan nedir

admin 2022

ÇİM COŞTURAN içerdiği ana besinler,iz besinler ve mineral maddeler ile çim alanların sağlıklı,dayanıklı,uzun ömürlü,koyu renkli,yabancı otlara geçit vermeyen,yosunlaşmaya dayanıklı ve dinamik bir yapıda olmasını sağlar. … Topraktaki besin ve mineral maddelerin eksikliklerini giderir.

ÇİM COŞTURAN nasıl uygulanır?

Çim gübresi olarak tercih edilebilen sıvı solucan gübresi 1 kg tohum ekimi için ortalama 300 ml kullanılır. Bu gübre ortalama 2 litre su ile karıştırılarak, tohumlar 15 dakika içinde bekletilmeli ardından ekime geçilmelidir. Diğer yandan toprağa uygulamada da aynı oranlar kullanılır.

Çim için hangi gübre kullanılır?

Yeni tesis edilecek çim alanlara ekim-dikim öncesi düşük oranda azot ancak yüksek oranda fosfor ve potasyum içeren gübrelerden biri kullanılarak m2 ye 5 gr net azot düşürecek şekilde gübreleme yapılabilir. Verilen bu gübre ekim öncesi toprağın 10-15 cm derinliğine karıştırılmalıdır.

Kurumuş çim nasıl canlanır?

Yaz aylarında özellikle bazı günlerde, hava sıcakları normallerin üzerine çıkabilmektedir. Böyle durumlarda, kuruyan çimlerin tekrar canlandırılması için, sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde çim sulaması yapılması tavsiye edilir. Sıcakta sulama yapılırsa, çimlerin yanmasına ve kurumasına yol açabilirsiniz.

Kasım ayında çime hangi gübre atılır?

Bu ayda 1 kez amonyum nitrat gübrelemesi yapın.

Çimlere şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

ÇİM COŞTURAN gübre ne zaman verilir?

Normalde çimler Mart/Nisan ayından itibaren her dört ila beş haftada bir gübrelenir ve Eylül ayının başında/ortasında kışa hazırlamak için son bir güz gübrelemesi yapılır.

Çimlere hangi aylarda gübre atılır?

Çim Alanlarda Gübreleme En uygun gübreleme zamanları; erken sonbahar (eylül), erken kış (kasım başı), erken bahar (mart-nisan) ve geç bahar(mayıs)'dır. Gübreleme toprak ısısının en düşük olduğu, sabah veya akşam üstü yapılmalıdır. Gübre uygulaması ıslak çime Yapılmamalıdır.