Teog sınav sistemi nasıl

Teog sınav sistemi nasıl

admin 2022

TEOG nasıl bir sistem?

Ortak sınavlar (teog sınavı), sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü yapılacak olan üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır.

TEOG 1 ve TEOG 2 nedir?

· TEOG sınavları, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılır. · Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İnkılâp Tarihi derslerinin 1. sınavı diğer derslerin ise 2.sınavı merkezi sınav olacaktır.

TEOG’dan önce hangi sınav vardı?

OKS yerine 6 ve 7. sınıflarda yılsonunda merkezi olarak yapılan Seviye Belirleme Sınavları (SBS) sistemi getirildi. n 2009'da ise SBS sadece 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılmaya başlandı. * 2012 yılında SBS için MEB tarafından aşamalı olarak kaldırılma süreci başlatıldı. * 2013 yılında SBS son kez yapıldı.

TEOG mu zor LGS mi?

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur.

LGS kaçıncı sınıf?

Evet LGS sınıavında öğrencilere sadece 8. sınıfta işlemiş oldukları konulardan sorular sorulmakta olup soru dağılımı şöyle olacaktır. 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil sorusu sorulacak.

TEOG Matematik kaç soru?

TEOG Matematik sınavı saat 10.10'da başlayacak. 20 sorunun sorulacağı oturumun süreci 40 dakika olacak. 26 Kasım'da yapılacak 3. oturumda ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı gerçekleştirilecek.

TEOG 2 oturum mu?

Öğrenciler, yarın yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.