Zahter nerede yetişir

Zahter nerede yetişir

admin 2022

Halk arasında dağ kekiği olarak bilinen zahter kimi kara kekik olarak ta adlandırılıyor.Zahter, enfes kokusu ve aromasının yanında gerçek bir şifa kaynağı. Türkiye'de Hatay,Gaziantep,İskenderun,Mardin ve Mersin bölgesinde yetişiyor.

Zahteri kimler kullanamaz?

ZAHTER OTUNU KİMLER KULLANAMAZ!

  • Hamile olanların zahter otu kullanmaması gerekir.
  • Emziren annelerin kullanması da önerilmez.
  • Guatr hastalarına da kullanmaması tavsiye edilir.
  • Düzenli ilaç kullananların doktora danışmadan kullanmamaları gerekir.

21 Aug 2020

Zahteri nasıl bir şey?

Zahter otu dağ kekiği olarak bilinen bir bitkidir. Kokusu kekik kadar keskin ve acı olduğundan dolayı çoğu zaman kekikle karıştırılabilir. İki farklı türü olan zahterin biri yaz mevsiminde diğeri ise kış mevsiminde yetişir. İkisi de birbirinden farklı olan bu bitki türü sağlığa çok faydalı olarak bilinir.

Zahterin diğer adı nedir?

Halk arasında kara kekik, zahter kekiği, zater ya da çıprıka isimleriyle de anılan zahter otu, gerçekten anıldığı isimlerden de anlaşıldığı gibi her zaman kullandığımız kekik ile aynı familyadan aslında.

Kekik ve zahter aynı şey mi?

Zahter kekikle aynı familyadan, yani ballıbabagiller familyasından gelir. Halk arasında 'kara kekik' 'zahter kekiği' veya 'dağ kekiği' olarak da adlandırılır. Zahter kekik midir, evet, ama bilinen kekikten koku, tat açısından farklı olmasının yanı sıra daha yeşil ve daha uzun yapraklara sahiptir.

Zahter zararları nelerdir?

Zahter Çayının Zararları ve Yan Etkileri

  • Zahter çayı, ilaçlarla beraber alınmamalıdır.
  • Kronik bir hastalığı olan kişiler, doktoruna danışarak alabilir.
  • Guatr hastalığı yaşayanlar da yine uzman görüşü almalıdır.
  • Zahter çayı hassas bünyelerde mide bulantısına neden olabilir.

Zahter çayı tansiyona iyi gelir mi?

Zahterin faydalarının saymakla bitirilemeyeceğini ifade eden Aslanyürek, "Zahter bitkisi içeriden kullanıldığında ruhi ve bedeni rahatsızlıklar, nevrasteni, kansızlık, tansiyon düşüklüğü, astım, amfizem, sindirim yetersizliği, grip, nezle, anjin, bağırsak iltihaplanması, soğuk algınlığı, ateşli hastalıklar, bağırsak …

Zahterin tadı neye benzer?

Ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmek ile birlikte Gaziantep ve Antakya yöresinin zahteri meşhurdur. Kekiğe olan aşırı benzerliğiyle tanınır. Keskin kokusu ve biraz acımsı bir tadı vardır.