Yargıtay dosya sorgulama yerel mahkeme

Yargıtay dosya sorgulama yerel mahkeme

admin 2022

Tebliğname sorgulama nedir?

Tebliğname, temyiz başvurusu üzerine dosyanın geldiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yerel mahkeme veya istinaf mahkemesi (bölge adliye mahkemesi) kararıyla ilgili görüşünü temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay ceza dairesine yazılı olarak bildirmesini sağlayan belgedir.

Yargıtay dosya içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Yargıtay Dosya Sorgulama E- Devlet

  1. Öncelikli olarak Yargıtay'ın resmi internet adresine ya da e-devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir.
  2. Daha sonra dava ve dosya hakkında doğru bilgileri girerek sorgulama yapabilirsiniz.
  3. Temyiz incelemeleri ve sonuçları için tüm kararlara bu alandan kolayca ulaşabilirsiniz.

Yargıtayda dosyam nerede?

E-DEVLET YARGITAY DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-dava-sureci-sorgulama bu linke tıklayarak da kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sistemde Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetler yazan bölüm üzerinden, Yargıtay bölümüne tıklayınız.

Mahkeme dosyamı nasıl öğrenebilirim?

Sürmekte olan davanızla ilgili bilgi almak istediğinizde yapmanız gereken tek şey e-devlet üzerinden dosya sorgulama işlemi yapmak olur. Dilerseniz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın web sitesi olan www.yargitaycb.gov.tr adresine giriş yaparak sayfadaki dosya sorgu bölümüne de tıklayabilirsiniz.

Yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargıtaydaki dosya ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Mahkeme esas numarası nedir?

mahkemeler işleri düzenli olarak yürütebilmek için her dosyaya ayrı bir numara verir. bu numara esas numarası olarak adlandırılır ve “e:” şeklinde kısaltılır. esas numarasının basit bir mantığı vardır. ilk bölümü davanın açıldığı yılı ikinci bölümü ise o yıl içerisinde açılan kaçıncı dava olduğunu gösterir.