Sira cetveli örneği

Sira cetveli örneği

admin 2022

Sıra cetveli neye göre yapılır?

Sıra cetveli ilk hacze iştirak edebilecek alacaklılar gözetilerek düzenlenir (İİK m. 100). Borçluya ait mala birden fazla ihtiyati haciz uygulanmışsa ilk önce kesin hacze dönüşen ihtiyati haciz ilk haciz kabul edilir ve bu hacze iştirak edebilecek alacaklılar İİK'nun 100, 101 ve 268. maddelerine göre belirlenir.

Sıra Cetvelini hangi merci düzenler?

İcra iflas kanunu madde 140 'a göre, ''Satış tutarı bütün alacaklıların alacağını tamamen ödemeye yetmezse icra dairesi alacaklıların bir sıra cetvelini yapar'' denilerek sıra cetvelini açıklamıştır. Sıra cetveli hangi alacağın hangi öncelikte karşılanacağının belirlenmesi bakımından önemli olan bir belgedir.

Icra sıra cetveli nasıl öğrenilir?

Bu sıraya göre alacaklıların alacağı kavuşması gerçekleşir. İcrada kaçıncı sırada olduğunu öğrenmek isteyen kişilerin sırayı öğrenmek üzerine mahkemelere müzekkere yazması mümkündür. Bu tip işlemler genellikle avukatlar tarafından yapılmaktadır. Avukatların işlemleri UYAP üzerinden de yürütmesi mümkündür.

Sıra Cetvelini kim yapar?

KARAR : İİK.nun 140. maddesi gereğince, "satış tutarı bütün alacaklıların alacağını tamamen ödemeye yetmezse icra dairesi alacaklıların bir sıra cetvelini yapar." Sıra cetvelini düzenleme yetkisi ilk haczi koyan icra dairesine aittir.

Masa alacakları sıra cetvelinde gösterilir mi?

Sıra cetvelinde kabul edilmeyen alacaklar ret sebepleri ile birlikte gösterilir (İİK m.233/1 c.1). Masa alacakları sıra cetveline geçirilmez.

Sıra cetveli nasıl kesinleşir?

Alacaklılar sıra cetvelinin bir suretinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde sıra cetveline şikâyet yoluna başvurabilirler veya 142. madde gereğince sıra cetveline itiraz davası açabilirler. Bu süre içerisinde şikâyet ya da itiraz yoluna başvurulmazsa sıra cetveli kesinleşir.

Imtiyazlı alacaklı ne demek?

İmtiyazlı alacaklar, adi alacaklara göre önce ödenmesi gereken alacaklardır. İmtiyazlı alacaklar İİK'nun 206. maddesinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Buradaki imtiyaz, imtiyazlı olanın şahsına değil, alacağa ilişkindir. Bu nedenle alacak devredilmeden imtiyaz hakkının devri mümkün değildir14.