Ramazanda sağlıklı beslenme

Ramazanda sağlıklı beslenme

admin 2022

Günde ortalama en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, taze sıkılmış meyve-sebze suları, sade soda vb. sık sık tüketmeye özen gösterilmelidir. Oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin.

Ramazanda beslenme nasıl olmalı Diyetisyen?

Ramazan ayında kilo almaktan korunmak için yağ-tuz ve şeker miktarı yüksek besinlerden sakınmalı; daha çok tam tahılların yer aldığı,5 porsiyona çıkan sebze ve meyve tüketiminin olduğu, süt grubunun atlanmadığı, doğru pişirme yöntemleriyle hazırlanmış öğünler olmalıdır. Besinler iyi çiğnenmelidir.

Sahurda ne yiyip ne içmeliyiz?

Sahurda yeterli sıvı alınmalı, aşırı yağ ve tuzlu besinler tüketilmemeli. Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yiyip yatmanın son derece zararlı olduğu unutulmamalı. Bu nedenle sahurda protein içeren süt içilmeli, yoğurt, peynir gibi gıdalar yenmeli yanına mutlaka tam tahıllı ekmek eklenmeli.

Sahurda ne yemeli ne yememeli?

Zeytin, salam, sucuk, tuzlu peynir gibi besinler sahurda tercih edilmemelidir. Kızartma, kavurma, hamur işi, baharatlı ve yağlı besinler de kilo problemi ve mide rahatsızlığına yol açacağından sahurda tüketiminden kaçınılmalıdır.

Iftara ne ile başlanmalı?

Orucu ilk olarak 1 su bardağı su içtikten sonra, hurma, peynir, domates, zeytin, kepek ekmek ile orucunuzu açmalı veya çorba etli sebze yemeği gibi hafif yiyeceklerle iftara başlanmalı. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp bir dilimini alınmalı.

Kilo vermek için sahurda ne yemeli?

Ramazan'da Kilo Almamak İçin Pratik Öneriler

  1. İftar ve sahur arasında 2 öğün daha yapın. …
  2. Çorbadan hemen sonra ana yemeğe geçmeyin. …
  3. Kızartılmamış eti tercih edin. …
  4. Kuru baklagilleri iftar sofranızdan eksik etmeyin. …
  5. Ara öğünlerde meyve ve fındık tercih edin. …
  6. Yumurta, peynir ve yoğurtla tok kalın. …
  7. Sahurda çay yerine ıhlamur için.

Ramazan ayında nasıl kilo verilir?

  1. 1- Orucunuzu hafif bir kahvaltı ile açın, yemeğinizi iftardan 1–2 saat sonra yiyin.
  2. 2- Bol sıvı tüketin.
  3. 3- Bol hareket edin.
  4. 4- Gece yatmadan önce yemek yemeyin, mutlaka sahura kalkın.
  5. 5- Sahurda glisemik endeksi düşük gıdalar tüketin.

Sahurda ne yersek Susamayız?

İftar ile sahur arasında içeceğiniz 3-4 bardak çay yeterli olacaktır. Fazla çay içmenin vücuttan su atılımına neden olacağını unutmayın. Son olaraksa yoğurt… Sulu yapısı ve yoğun probiyotik içeriği sayesinde sizi hem tok tutacaktır hem de daha az susamanıza yardımcı olacaktır.