Rahim dondurma videosu

Rahim dondurma videosu

admin 2022

Rahim ağzı dondurma işlemi nasıl yapılır?

Prob adı verilen bir enstrüman dondurulacak dokuya (rahim ağzı gibi) temas ettirildikten sonra dondurma işleminde kullanılacak olan gaz prob içinden geçirilir ve probun ucunun aşırı derecede soğumasına (yaklaşık -90 derece) neden olur. Doku prob ile temas halinde olduğu için donar.

Rahim nasıl yakılır?

Yara Yakılması (Koterizasyon) Hasta jinekolojik muayene masasında hazırlanır, spekulum takılarak rahim ağzı görüntülenir. Daha sonra batikon ile temizlenir ve lokal anestezi uygulanır. Son olarak da koter ucu ile rahim ağzındaki yaraya dokunularak lezyonlu olanlar yakılır. Bu sırada hasta hiçbir şey hissetmez.

Rahimdeki yara dondurulduktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Akıntı genelde kokuludur. İşlemi takip eden 3-4 hafta boyunca rahim ağzı travma ve enfeksiyona açık olduğundan cinsel ilişkide bulunulmaması, tampon kullanılmaması, havuza ve jakuziye girilmemesi, vajinal duş yapılmaması gerekir. İşlemden 3 ay sonra PAP smear tekrarı gereklidir.

Rahimde yara nedir belirtileri nelerdir?

Bu hastalığın ilk belirtisi, adet döneminin hemen bitiminde meydana gelen vajinal akıntılardır. Bunun yanında kanama olması, ağrılı cinsel ilişki yaşanması, aşırı vajinal akıntı olması, kaşınma görülmesi, vajinada yanma olması, bel ağrısı ve idrar yaparken yanma görülmesi diğer belirtilerindendir.

Kriyoterapi kimlere yapılmaz?

Kolay uygulanan ve hızlı sonuç alınabilen bir yöntemidir. Ödem, ağrı, kanama, enfeksiyon gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca hipertansiyonu, diyabeti ve kalp rahatsızlığı olan kişilere önerilmez.

Rahim ağzı kapanırsa ne olur?

Ne Gibi Sonuçlar Doğurur? Rahim içi yapışıklıklar adet görememe ya da adet kanamasının miktarında azalma gibi adet düzensizlikleri, tekrarlayan gebelik kayıpları, plesantal yerleşim bozuklukları ve son olarak infertilite (kısırlık) gibi durumlara neden olur. Bazı kadınlarda ise herhangi bir bulgu vermeyebilir.

Rahim yarası yakılması acı verir mi?

Rahim ağzı yarasının yakma yöntemi ile tedavisinde, lokal ya da genel anestezi uygulanmasına gerek duyulmamaktadır. Hasta, yakma işlemi sırasında acı hissetmemekte, ancak hafif derecede bir batma hissi meydana gelebilmektedir.