Prednol ne icin kullanilir

Prednol ne icin kullanilir

admin 2022

Prednol, vücutta iltihaplanmaya neden olan maddelerin salınmasını önleyen bir kortikosteroid ilacıdır. Etken maddesi metilprednisolondur. Artrit, lupus, sedef hastalığı, ülseratif kolit, alerjik bozukluklar ve daha pek çok enflamatuar hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Prednol hangi ilaç grubuna girer?

PREDNOL-L enjeksiyon için beyaz toz ve çözücü formundadır. Metilprednisolon sodyum süksinat etkin maddesini içerir. Kortikosteroidler adı verilen bir ilaç sınıfına dahildir.

Prednol kimler kullanamaz?

PREDNOL'ü aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer; • Metilprednisolona, diğer steroid ilaçlara veya PREDNOL-L'nin içerdiği diğer yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik) iseniz, • İç organlara yayılmış mantar enfeksiyonunuz varsa, • Özel bir tedavi uygulanmayan yaygın bir enfeksiyonunuz varsa.

Prednol mideye zarar verir mi?

uzun süre ve yüksek doz kullanımda kilo artışı , mide üzerinde yan etkiler , sinirlilik , böbrek üstü bezinde baskılanma , kemiklerde zayıflama yapabilir .

Prednol ne işe yarar Ekşi?

crohn hastalığının tedavisinde de kullanılan ilaçtır. 1000 mg'lığı (4×250 mg) damardan alırken ağızda acı bir tat bırakır. aldıktan sonra da hafif bir leylalık gelir. kullanımı süresince tuz ve tuzlu gıdalardan sakınılması, aksi takdirde balon misali şişmenizi hızlandıracak olan ilaç.

Prednol steroid mi?

Prednol tüm steroid ilaçlar gibi kullanırken ve bırakırken bazı yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle doktor kontrolünde ve dikkatli kullanılması son derece önemlidir.

Prednol Precort aynı mı?

prednolün muadiliymiş. vücuttaki kortikosteroidi arttıran 16 mg lık tablet. kullanırken yemenize içmenize dikkat etmeniz gerekir. istenilen etki elde edildikten sonra doz yavaş yavaş azaltılmalıdır. bir anda ilacı kesmek olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Prednol kullananlar ne yemeli?

Kortizon kullanan kişiler düzenli biçimde kemik mineral yoğunluğu ölçümü yaptırmalı ve kalsiyum açısından zengin beslenmelidirler. Süt, yoğurt, peynir (tuzsuz), yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi, kuru baklagiller, fındık ve küçük balıklar zengin kalsiyum kaynaklarıdır.