Portakal ağacı ilaçlama zamanı

Portakal ağacı ilaçlama zamanı

admin 2022

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Narenciye ilaçlaması ne zaman yapılır?

Zararlı mücadelesine devam edilir (Turunçgil Beyaz Sineği mücadelesinde bu ayın 2.yarısında ilaçlama yapılır). Akdeniz Meyve Sineği kontrolüne bu ayın sonundan itibaren başlanır. Uçkurutan hastalığı görülen ağaçlarda kuru dal budamasına devam edilir.

Ilaçlama ne zaman yapılmalıdır?

İlaçlamayı Ne Zaman Yapmalıyız? Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların faaliyetlerini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca yapılır. İlaçlama, bitkinin türüne göre değişmekle beraber süreklilik arz eden bir mücadele türüdür.

Portakal ağacının yaprakları neden kıvrılır?

Portakal ağacımın yaprakları neden kıvrılıyor? İnternetten bitki patolojisi teşhisi yapılamaz. Ancak, çoğunlukla yaprak bitleri (küçük böcekler) portakal ağacı yapraklarının kıvrılmasına neden olurlar. Akarlar, bakteriler, su stresi, sıcaklık stresi, güneş yanıklıkları gibi başka nedenler de vardır.

Portakal ağacının yaprakları neden dökülür?

Patojen genç yaprakları, hassas sürgünleri ve genç meyveleri enfekte eder. Ne yazık ki bu patojen, ağacın enfekte olan bölgelerinden enfekte olmayan bölgelerine yağmur suyuyla hızla yayılabilir ve bu da yapraklarda ve meyvelerde erken döküme neden olur. … Patojen erken yaprak dökümüne ve meyve çürüklüğüne neden olur.

Mandalina ağacı ne zaman ilaçlanır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan iki hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Narenciyeye bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.

Domates Ilaclamasi ne zaman yapilmali?

İlaçlamanın ilk belirtilerin görüldüğü zaman veya çiçeklenme döneminin başında 10 gün arayla yapılması gerekiyor.