Ocakta yapılan kek

Ocakta yapılan kek

admin 2022

Kolay tencere keki nasıl yapılır?

Tencere Keki Nasıl Yapılır?

  1. Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. …
  2. Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın. …
  3. Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Miksersiz kek nasıl yapılır?

Kuru malzemeler elenir. Üstüne şeker, tuz, yumurta, süt, sıvı yağ eklenir ve tel çırpıcıyla çırpılır. En son kaynar suda kahve çözdürülür ve kek karışımına yavaş yavaş eklenip karıştırılır. Kalıba dökülüp pişirilir.

Granit tencerede kek olur mu?

Granit Tencerede Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ile şeker 5 dk çırpın ,sonra en son un diğer bütün malzemeleri ekleyin. Unu da ekledikten sonra tencereye sıvı yağı döküp kek malzemesini dökün, kısık ateşte kontrollü 55 dk pişmeye bırakın.

Tencerede karton bardakta kek nasıl yapılır?

Yumurta. 1 çay bardağı süt, un ,sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya ,kabartma tozunu çırpma kabında 5 dk çırpın. 8 Karton bardak çıktı bende eşit miktarda yarısına kadar bardakları doldurun. Tencereye dizin tencereye bardakların yarıya gelecek kadar ılık su koyun. Kapağını kapatıp hatlı ateşte kaynasın.

Ocakta kek pişer mi?

Tenceremizi ocağa alalım, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım. İlk 30 dakika tencerenin kapağını kesinlikle açmayalım. 30 dakika sonra ara ara kontrol ederek 30 dakika daha pişirelim. Pişen kekimizi tencereden çıkartalım ve soğumaya bırakalım.

Kek hangi kaplarda pişer?

Cam Kalıplar Herkes en az bir kez cam kalıpta kek pişirmiştir. Cam kalıpların ısıyı iletme hızları sayesinde kekleriniz hızlıca pişer ancak kabarma konusunda daha düz bir sonuç elde edersiniz. Yine de kalıbıyla birlikte sunum yapabileceğiniz kekler için tercih etmek mümkün.

Kek mikserle çırpılır mı?

İlk etapta eklenen sıvı malzemelerin yüksek hızda çırpılması gerekirken kabartma tozu ve un gibi kuru malzemeler eklendikten sonra kek hamuru daha yavaş ve özenli bir biçimde karıştırılmalıdır. Özellikle un eklendikten sonra mikser ya da çırpıcı yerine tahta kaşık kullanmak son derece yerinde bir seçim olacaktır.