Mor havuç tarifleri

Mor havuç tarifleri

admin 2022

Siyah havuç ile ne yapılır?

Geçmişte sadece şalgam suyu yapımında kullanılan siyah havuç, kendine özgü renk pigmentleri sayesinde organik gıda boyası olarak bebek maması yapımında, organik ürünleri ve draje hap çeşitlerinin renklendirilmesinde kullanılır.

Siyah havuç nasıl yapilir?

Harika rengiyle ve enfes tadıyla lezzetli bir havuç salatası.

  1. Havuçların kabuğunu kazıyıp, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Sos için bütün malzemeyi bir kase içinde karıştırın ve havuçlarla buluşturun.
  3. Salata tabağına alın ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. AFİYETLER OLSUN.

Feb 3, 2018

Siyah havuç nasıl kullanılır?

Siyah havuç nasıl tüketilir?

  1. Turuncu havuç gibi, kabuklarını soyduktan sonra ısırarak tüketebilirsiniz.
  2. Katı meyve sıkacağında suyunu sıkabilirsiniz.
  3. Suyunu sıkarken üzerine biraz limon ekleyerek de tüketebilirsiniz.
  4. Rendeleyerek salatasını yapıp yiyebilirsiniz.

Mor havuç nasil Tuketilir?

MOR HAVUÇ NASIL TÜKETİLİR? Ara öğünlere eklenen mor havuçtan çeşitli salata ve yemek tarifleri yapılabilir. Ayrıca suyu sıkılarak tüketilebilir. 2 orta boy mor havucu rendeleyip zeytinyağıyla beraber kavurun içerisine damak zevkine göre tuz ve limon ekleyip üzerine yoğurt dökerek tüketebilirsiniz.

Siyah havuç sirkesi nerelerde kullanılır?

Ayrıca turşusu yapılan siyah havuç yemeklerde de kullanılır. Siyah havuçtan elde edilen sirke, sabahları aç karnına içildiğinde tüm gün boyunca canlılık ve zindelik verir. Siyah havuç sirkesi salatalarda ve soslarda kullanılabilir. Siyah havuca kendine özgü siyah rengi veren antosiyanin adlı pigmenttir.

Şalgamın içindeki havuç yenir mi?

Mor havuç şalgam suyunun ham maddesi olmasının yanı sıra göz sağlığına ve mide hastalıkları için antioksidan görevi görüyor. Mor havuçlar, bazı yörelerde şalgam havuç olarak da adlandırılır. Antioksidan ve antosiyanin özellikler taşıdığı ortaya konan mor havuç, özellikle kış aylarında taze olarak tüketilebilir.

Siyah havuç çorbası nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Havuçları, soğanı ve patatesi soyup yıkayın. İri küpler halinde doğrayın.
  2. Tüm malzemeyi tencereye alın ve üzerine suyun tamamını ekleyin.
  3. Havuçlar ve patatesler yuuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  4. Pişen çorbanızı kiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin.
  5. 1 taşım daha kaynatarak sıcak servis yapın.

Apr 24, 2010