Manti salcasi nasil yapilir

Manti salcasi nasil yapilir

admin 2022

MANTI SOS NASIL YAPILIR? İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin. Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.Sep 1, 2562 BE

Mantı için salça nasıl yapılır?

Mantı Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak uygun bir tava içerisine tereyağını alarak eritelim.
  2. Yağımız eridikten sonra içerisine salçamızı ekleyelim ve orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  3. Ardından pul biber ve nanemizi ekleyelim ve yaklaşık 1 dakika daha kavurmaya devam edelim.

Mantının üstüne salça sosu nasıl yapılır?

Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.

Hazır mantı sosu nasıl yapılır?

Mantının pişmesine yakın tavada yağımızı salçamızı ekleyip kavuruyoruz çok kaçırmayalım yanık tadı oluşmasın. Sonra pişen mantılarımı süzüyoruz. Suyunu salınca tabağımıza alıp sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz sonra salça sosumuzunsa üzerine gezdiriyorum. Sonra kuru nane ve sumağımızı da serpiştirip afiyetle yiyoruz.

Mantı sosu hangi salça?

Domates Salçası Soslu Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 500 gram mantı (mantının yapımı için tıklayın)
  2. Su.
  3. 1 kase yoğurt.
  4. 1 diş sarımsak.
  5. 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  6. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  7. Pul biber.
  8. Kırmızı toz biber.

Mantı için domates sosu nasıl yapılır?

Domates Soslu Mantı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş suyu kaynatın. …
  2. Domateslerin kabuklarını soyun. …
  3. Geniş bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın. …
  4. Doğranmış domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. …
  5. Ocaktan alın. …
  6. Haşlanıp süzülmüş mantıyı servis tabağına aktarın.

Kayseri Mantısı ve sosu nasıl yapılır?

KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.

Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?

KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.