Makatta siğil nasıl anlaşılır

Makatta siğil nasıl anlaşılır

admin 2022

Anal siğillere tıpkı genital siğilde olduğu gibi İnsan Papilloma Virüsü (HPV) neden oluyor. Makatta karnabahara benzer görünümde şişlikler oluşuyor. Bunun yanı sıra kaşıntı, kanama, sümüksü (mukuslu) akıntı, makatta ıslaklık hissi gibi belirtiler görülüyor.

Makatta siğil neden cıkar?

Makat bölgesinde oluşan siğillerde cinsel yol veya temas ile bulaşma sağlar. Human Papilloma Virüsü sonucu siğiller ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple cinsel temas ile bulaşan hastalıklar içinde yer alan alır, salt cinsel temas ile değil sürtünme yolu ile de bulaşma sağladığı bilinmektedir.

Makatta siğil kendiliğinden geçer mi?

Human Papilloma Virüsü oluşan siğiller kendiliğinden geçme özelliğine sahip değildir. Kişi tarafından fark edildiği anda mutlaka tedavi edilmelidir ki virüs çok yayılmacı ve bulaşıcı özelliklere sahiptir.

Siğil olduğu nasıl anlaşılır?

Siğillerin Tipik Belirtileri

  • Küçük, etli yumrular şeklinde gözlemlenmesi.
  • Ten rengi, beyaz, pembe renklerde olması
  • Küçük, pıhtılaşmış kan damarlarına sahip olması

Aug 20, 2020

Makatta siğil tehlikeli mi?

Hem dışardaki hem de makat içindeki tüm siğiller bu yöntemle tedavi edilebilir. Cerrahi yöntemle hem radyofrekanstan daha başarısızdır, hem de siğiller kesilerek alındığından oldukça zahmetlidir. Kondilom, eğer tedavi edilmezse ya da tedavisi geciktirilirse, hızla yayılır, büyür, çoğalır ve makat kanserine dönüşebilir.

Makatta siğil ne demek?

Makat siğilleri genellikle makat çevresi ve cinsel organ etrafında yerleşen et-beni şeklinde hissedilen yüzeyel çıkıntılardır. Makat siğili hastalığının nedeni Human Papilloma Virüs adı verilen bulaşıcı virüstür.

Makatta siğil nasıl geçer?

Makatta siğil tek ve az ise sadece o bölgeyi uyuşturarak lazer ile siğili yok etmek mümkündür ancak yaygın ve kitle haline gelmiş anal siğillerde genel anestezi altında tedavi tercih edilir. Diğer genital siğillerde olduğu gibi tekrarlama olasılığı söz konusudur.

Makatta siğil nasıl tedavi edilir?

Siğiller radyo frekans (buharlaştırma) veya elektro koterle yakılarak tedavi edilir. İşlem lezyonun büyüklüğüne göre lokal anestezi veya spinal anestezi altında yapılır. Siğiller tek tek yakılır. Hasta her ay kontrole çağırılır.