Korunga tarımı nasıl yapılır

Korunga tarımı nasıl yapılır

admin 2022

Korunga tohum amacıyla ekilecekse 8-10 Kg/da, ot amacıyla ekilecekse dekara 12 – 15 Kg. tohum Page 2 elle serperek ekilir. Mibzerle ekimde dekara 6 – 8 kg. tohum atılır.Serpilen bu tohumlar bir tırmıkla toprağa karıştırılmalıdır. Korunga tohumlan 3-7 cm. derine ekilmelidir.

1 dönümden kaç kg korunga çıkar?

Korunga, % 50 çiçeklendiğinde ot için biçimi yapılmalıdır. Kuru ot olarak dekara verimi 250-400 kilodur. Yeşil ot olarak ise dekara verimi 800-1000 kilodur . Ortalama tohum dekara verimi 80-100 kilodur.

Korunga kac gunde yetisir?

Korunga bitkisinde çimlenme oldukça kısa sürede gerçekleşir. Ekimi yapılan korunga tohumları yaklaşık 5 gün içinde çimlenmeye başlar. Çimlenme döneminde toprağın üst tabakasındaki nemin korunması önemlidir. Bu nedenle ekimden sonraki 15-20 günlük süreçte sık sık ve az az sulanması gerekir.

Korunga ne kadar su ister?

Mibzerle ekimde dekara yaklaşık 6-10 kg tohum kullanılmalıdır. Korunga bitkisinde uygulanacak başlıca bakım işlemleri sulama, gübreleme, hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadeledir. Sulama: Korunga, su ihtiyacı fazla olmayan bir bitkidir.

Korunga ne zaman çiçek acar?

Korunga ekilmelerinin ikinci senesi çiçek açar. Mayıs sonu Haziran başında çiçek açan korunga bu dönemde arılara bol miktarda balözü sağlar. Bir dekar korunga 9–40 kg' a kadar mükemmel bal verir.

Korunga neye yarar?

Proteince zengin ve yem kalitesi iyi olan korunga otu kalsiyum, fosfor ve diğer mineral maddelerce zengindir. Otlatmaya dayanıklı olduğu için iyi bir mera bitkisi olarak ta kullanılabilir. Korunga taze, kuru ot veya silaj yapılarak da hayvanlara yedirilebilir. Adi korunga, çok yıllık bir baklagil yem bitkisi türü.

En iyi yem bitkisi hangisi?

En yaygın baklagil yem bitkileri olan yonca, korunga, fiğ serin iklim bitkileri grubunda, fiğ ve sudan otu tek yıllık, yonca ve korunga çok yıllık yem bitkileri grubunda, mısır, sudan otu, fiğ ve tahıl karışımları yeşil yem bitkileri grubunda, yem bezelyesi ve fiğ tane yem bitkileri grubunda, fiğ, yem bezelyesi ve …

Korunga yılda kaç kez biçilir?

Sulama ve Hasat : Korungada en yüksek kalitede ot, çiçeklenme başlangıcında biçildiği zaman elde edilir. Biçim geciktirilirse gövde sertleşir ve otun kalitesi düşer. Aynı zamanda ilk biçim çiçeklenme başlarında yapıldığından arkasından ikinci defada biçilebilir. Sulanan veya yağışlı yerlerde yılda iki biçim yapılır.