Kedi çenesinde yara

Kedi çenesinde yara

admin 2022

Kedi aknesi nasıl anlaşılır?

Kedi Aknesinin Belirtileri Nelerdir? Kedinin çenesinin altında çok sayıda siyah nokta olur ve çenesi kirli gibi görünür. İleri seviyelerde, apseler, tüy dökülmeleri ve şişlikler görülebilir. Kedi aknesi, kaşıntıya sebebiyet verebilir ve kediniz sürekli çenesinin altını kaşıyorsa dikkat etmenizde fayda var.

Kedi Aknesine ne sürülür?

Evde tedavi: Şiddetli ve yoğun geçen akneler için yapılan tedavi yöntemlerinden bir tanesi; ½ yemek kaşığı Epsum tuzu ile 25-30 ml sıcak su karıştırılır ve ortaya çıkan sıvı temiz bir bez ile akne olan yerlere çok hafif baskı yapılarak 5-10 dakika kadar durdurulur.

Kedi ağız kenarındaki yaralar nasıl geçer?

En yaygın tedavi yöntemi diş temizliğidir. Kedilerin dişleri sıklıkla fırçalanmalı ve temizlenmelidir. Gerekirse bazı durumlarda veterinerlerin önerdiği ağız gargarası ve plak önleyici gibi antiseptik ürünler kullanılmalıdır.

Kedilerde neden yara olur?

Yoğun kene ve pire durumları tedavi edilmezse ciddi alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Ek olarak parazitlerin kedinizin vücuduna girmesi veya onu ısırması sonucunda deride kızarıklık, yara ve tüy dökülmesi meydana gelecektir. Kedinizin aşırı kaşınması alerjik reaksiyonun bir neticesidir.

Kedi aknesi nerede çıkar?

Kedi aknesi hemen her seferinde kedinizin çenesinde ve alt dudağında başlayan, kıl foliküllerinin tıkanmasıyla birlikte sebum adı verilen yağımsı yapıyla kendini gösterir. Bazı kediler için hayatlarının yalnızca bir döneminde meydana gelirken bazı kediler için ömür boyu tekrarlayan bir problemdir.

Kedi aknesi kendi kendine geçer mi?

Kedilerde dönem dönem karşılaştığımız bu sorun özellikle açık kıl rengine sahip kedilerde daha da göze batmaktadır. Kesin sebebi bilinmemekle birlikte enfeksiyon, şişlik söz konusu değilse kendiliğinden geçmesi beklenebilir. Elbette bu kararı veteriner hekiminiz verecektir.

Kedi aknesi neden cikar?

Kedilerde akne iyi tüy bakımı yapılmaması veya cilt üzerindeki yağ üretimi veya savunma sistemi bariyer fonksiyonlarında meydana gelen anormalliklerden kaynaklanır. Aynı zamanda aşırı bakım yapılarak çenedeki tüylerin fazla taranmasından da meydana gelmesi mümkündür.