Kasko hangi amaçla yapılır

Kasko hangi amaçla yapılır

admin 2022

Kasko; aracın yanması, çalınması, çalınmasına teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararlara kadar ayrıntılı bir güvence planı sunar.

Kasko amacı ne?

Kasko sigortasının amacı; sigorta sahibine ait motorlu aracın uğrayabileceği zararları tazmin etmektir. Kasko, yaptırılması kanunlarla zorunlu tutulan bir sigorta türü değildir. Kasko yaptırıp yaptırmamak araç sahiplerinin tasarrufundadır.

Kasko hangi durumlarda hasar karşılamaz?

Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.

Arabaya kasko neden yapılır?

Kasko sigortası kara taşımacılığında motorlu taşıtlar için yapılan kaza, yanma, hırsızlık gibi üçüncü kişilerin de dahil olduğu maddi zararlı olumsuzlukları karşılamak için poliçe yapılan ve belli bir bedel ödenen sigorta türüdür.

Araç kaskosu neleri kapsar?

İsteğe bağlı yaptırılan bir sigorta türü olan kasko ; temel olarak trafik kazası, yangın, çalınma ve doğal afet gibi durumlarda aracınızda meydana gelen zararları teminat altına alır. Kasko poliçesi yaptırmak isteyen sürücüler ayrıca, çeşitli ek teminatlarla farklı riskleri de güvence altına alabilir.

Kasko yaptırmak neden haram?

“Kaskonun ve özel sigortaların dayandığı noktaların faiz olma tehlikesinden dolayı bunlar yasaklanmıştır”. … Yardımlaşma amaçlı olup para kazanma amaçlı değildir”…hükmüne varınca anlaşılıyor ki, devlet sigortaları helal, özel sektör sigortaları haram veya yasak…

Kasko şartları nedir?

Kasko sigortaları temel olarak aracın yanması, çalınması, aracın çarpma, çarpılma gibi durumlarda oluşan zararları teminat altına alır. Ayrıca çeşitli ek teminatlarla farklı riskleri de güvence altına alabilir. Kasko sigortaları yıllık olarak yapılmakta, prim peşin veya taksitlerle ödenebilmektedir.

Kasko sigortası kazanç kaybını karşılar mı?

Kazanç kaybı sigorta poliçelerinin kapsamında değildir. Dolayısıyla kazanç kaybını sigortadan istemek de mümkün değildir. Bu durumda ise yine kusuru oranında araç maliki ve araç sürücüsünden kazanç kaybı zararı istenebilmektedir.