Hamsiköy sütlacı özelliği

Hamsiköy sütlacı özelliği

admin 2022

Hamsiköy sütlacının en büyük özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konmamasıdır. Kısa süreli fırınlanıp, bol fındıkla yenmesidir. Tabii ki her yemeğin yöre yöre değişmesi gibi bu sütlaç da yapılırken yöre yöre değişir.Feb 18, 2015

Gerçek Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır?

Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye koyalım ocağın altını açalım.
  2. Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
  3. Lapalaşan pirinci kaynayan sütün içine ilave edelim ve özleşene kadar kaynatalım.
  4. Daha sonra şekeri ilave edip 2 dk. kadar daha kaynatalım.

Lezzetli Sütlacın sırrı nedir?

Önce Su, Sonra Pirinç Sütlaç tatlısı yapmaya başlarken tencereye mutlaka önce suyu ilave etmek gerekiyor. Eğer bunun aksine tencereye önce pirinçleri alıp daha sonra üzerine su eklerseniz sütlacın istenen lezzeti yakalaması zorlaşacaktır. … Eğer kaynadığından eminseniz ardından tencereye pirinçlerinizi ekleyebilirsiniz.

Orjinal sütlaç nasıl yapılır?

Orjinal Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp 2, 5 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayalım.
  2. Suyunu çektikten sonra 8 bardak sütü üzerine ekleyelim. …
  3. Kıvamı yoğunlaşınca şekerini ekleyelim ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
  4. Ve mutlu son, Sütlacımız hazırdır, kaselere koyalım ve soğumasını bekleyelim.

Feb 5, 2016

Hamsiköy sütlacı hangi yöreye ait?

Hamsiköy sütlacı, Trabzon'un Hamsiköy yöresine özgü bir sütlaç türüdür.

Hamsi köy sütlacı nerede yenir?

Trabzon'da Sütlaç Nerede Yenir 👉Hamsiköy Köy geçimini sütlaç turizminden sağlıyor desek yalan olmaz. Birçok sütlaççı var. Bizim önerimiz buradaki en eski sütlaççı olan Osman Usta'nın Yeri'nden paket alıp, köyün manzarasını gören bir kafede çay eşliğinde yemeniz.

Orjinal Fırın sütlaç nasıl yapılır?

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğuk süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. …
  2. Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
  3. Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
  4. Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyu kaldıysa süzün.

Hamsiköy sütlacı farkı ne?

Hamsiköy sütlacının en büyük özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konmamasıdır. Kısa süreli fırınlanıp, bol fındıkla yenmesidir. … Örneğin, sağılan süt kaynatılmadan, içine pirinç koyulur ve pirinçle birlikte yavaş yavaş pişer, hiç su eklenmez.