Gss iptal dilekçesi

Gss iptal dilekçesi

admin 2022

GSS prim borcu için nereyi aramalıyım?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

SGK itiraz dilekçesi nereye verilecek?

4.1-Prim Borcuna Karşı İtiraz ve Mahkemeye Başvuru: Ünite Prim Tahakkuk İtiraz Komisyonu, ünite amiri veya görevlendireceği yardımcısı, ilgili şef, dosya memuru ve varsa avukattan oluşur. İtirazın reddi hâlinde işveren, kararın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde yetkili iş mahkemesine başvurabilir.

SGK dilekçe ne zaman sonuçlanır?

SGK'nın bu şekilde kendisine verilen dilekçelere cevap vermesi için 60 gün süresi var. Bu süre içerisinde SGK dilekçeye cevap vermezse, talep reddedilmiş sayılıyor ve dava açılabiliyor. Bu süre davacının SGK'dan cevap alamaması nedeniyle dava açma hakkının engellenmemesi adına tanınmış durumda.

SGK iptali nasıl yapılır?

Sigortalı olan kişinin işe giriş bildirgesinin iptali için başvurular müdürlükler tarafından değerlendirilmektedir. Bunun için inceleme ve kontroller yetkililer tarafından yapılmaktadır. Yapılan kontroller neticesinde iptal başvurusunun uygun olduğuna karar verilirse, sigortalı işe giriş bildirgesi iptal edilmektedir.

Sigorta Bildirim Formu nedir?

1-Bu belge, hizmet akti ile sigortalı olarak çalışmaya başlayanların kendilerini 5510 sayılı Kanunun 8'inci maddesi gereği Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmeleri amacıyla kullanılır.

GSS borcu nereye ödenir 2021?

Kanun, Nisan 2021 ve öncesine ait GSS prim borçlarını kapsıyor. Ana para borcunun tamamının 31 Aralık'a kadar ödenmesi halinde gecikme cezası ve zammı otomatik siliniyor. Vatandaşlar, yapılandırılan GSS borçlarını, e-Devlet veya anlaşmalı bankalardan "GSS 7326 Yapılandırma Prim Tahsilatı" menüsünden ödeyebiliyor.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir. Borcun bir kısmı ödenip diğer kısmı ödenmediği zaman ise sağlık hizmetlerinden faydalanılamaz.