Fizik tedavide vakumlama

Fizik tedavide vakumlama

admin 2022

Vakum Tedavisi

Vakum yapabilen özel cihazlar yardımıyla cilde negatif basınç uygulayan kaplarla uygulan bir tedavidir.Çoğu cihaz aynı zamanda vakum yapılan bölgeye alçak frekanslı akım uygular. Kan bu bölgeye toplanarak kanın iyileştirici etkisinden ve akımın ağrı kesici etkisinden yararlanılır.

Fizik tedavide vakumlama ne işe yarar?

Fizik tedavide vakum uygulaması kas gerginliğini azaltır, toksinleri ve su tutulmalarını giderir. Boyun, omuz, bel ve ayak ağrılarının giderilmesini sağlayabilir. Kemik ve kaslardaki birçok yaygın bozukluğun semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Fizik tedavi modalitesi ne demek?

Tedavi şekli; hastaya uygulanan tedavi yöntemi; modalite (fizik tedavi, cerrahi tedavi, kemoterapi vb. gibi). 2 Herhangi bir duyu (işitme, görme, tat alma vb.).

Vakum enterferans nedir?

Vakum interferansiyel akım tedavisi, orta frekanslı iki akımın düşük frekanslı bir akım elde etmede kullanıldığı bir elektriksel tedavi şeklidir. Hemen hemen tüm ağrılı durumlarda uygulanan bir tedavidir. Klasik uygulama yönteminde, dört vakum elektrot kullanılır.

Elektrofiziksel ajanlar nelerdir?

Elektrofiziksel ajanlar, fizik tedavide kullanılan farklı tedavi edici etkilere sahip elektriksel akımlar ve derin ısı tedavilerini kapsamaktadır.

Fizik tedavi titreşim cihazı ne işe yarar?

Titreşimli manyetik alan tedavisi hücre zarı fonksiyonlarının düzenlenmesi, dolaşımın arttırılması, inflamasyonun azaltılması, kas spazmlarının azaltılması, yara iyileşmesinin hızlandırılması ve analjezi etkileri için fizyoterapistlerin sıkça kullandığı bir yöntemdir.

Fizik tedavi ne zaman sonuç verir?

Fizik tedavinin etkisi 1 haftadan sonra kendini gösterecektir. 2 hafta içinde ağrıların azalmaya başlaması gerekir. Ağrı gittikçe artıyorsa hastanın muhakkak tekrar değerlendirilmesi ve ona göre tedaviye devam edip etmemek konusunda karar verilmesi gerekir.

Enterferansiyel ne demek?

Enterferansiyel Akımlar: Enterferaksiyel akımlar iki orta şiddetli akımın girişiminden elde edilir. 4000 Hz frekanslı bir akım ile 3900-4000 Hz frekans aralığında bir akım kullanılır ve bu iki akım doku içinde kesişir. Kesiştikleri noktada aralarındaki farka bağlı 0-100 Hz arasında yeni bir akım oluşur.