Erkek adı ve soyadı

Erkek adı ve soyadı

admin 2022

Ermeni Soy isimleri nelerdir?

Ermeni soyadlarının 20'sini ise Hıristiyan dini ile ilgili soyadlar oluşturuyor “. Araştırmalar gösteriyor ki, birçok bilinen Ermeni aileleri Cemal, Celal, Hanlar, Serdar, Neriman, Nesib, İslam, Mirza, Medet, Merdan, Murad, Osman, Kasım, Şahbaz, Şahin gibi sayısız isimlerimizi benimsemişler.

En cok hangi soyisim var?

Türkiye genelinde en yaygın kullanılan soyadlarının ilk üç sırasında Yılmaz, Kaya ve Demir yer alıyor. Yılmaz soyadlı 1 milyon 580 bin 313, Kaya soyadlı 1 milyon 154 bin 158, Demir soyadlı 1 milyon 105 bin 381 kişi var. Çelik, Şahin, Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın ve Özdemir de en çok kullanılan soyadlar arasında.

Ermeni soyadları neden Türkçe?

Ermenistan bugünkü halinden çok daha büyükken pek çok Ermeni günümüzün Türkiye'si sınırları içinde yaşıyordu. Ve soyadları da Türkçe bir sözcüğün yanına Kardeşyan'daki gibi bir Ermeni takısı (yan) getirilerek yapılmıştır. Büyürken soyadımın Türkçede kardeş anlamına geldiğini bana öğretmişlerdi.

Adı soyadı nasıl yazılır?

Bir tamlama olan soy isim kelimesinin bitişik yazılması dil bilgisi kurallarına göre hatalıdır. Örneğin ''takma isim'' kelimesi de bir tamlamadır ve ayrı yazılır. 2- Formdaki isim – soyisim kısmını boş bırakmamalısın. – Yanlış. Not: Soy isim kelimesi ek alırken ikinci ''i'' harfi yazılmaz.

Soy isimler neye göre verildi?

Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. İsviçre'den alınarak düzenlenen kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir.

Ermeni soy isimlerinin yan ile bitmesi nedir?

yan, -ian eklerinin ermenice'de köy ya da mezra isimlerine gelen bir ek olması ve ailenin kökenini temsil etmesinden ortaya çıkan durum. ''yan'' eki, eski zamanlarda, bizde de insanı tanımlamak için kullanılan x''oğlu'' kullanımına benzer bir özellik gösterir. örnek; artinyan, artin'in oğlu anlamına gelirmiş eskiden.

Soy isim nasıl değiştirilir?

Resmi duyuru ile birlikte ad soyad değişikliği yapmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Yeni uygulama ile artık mahkeme açılmadan isim soyad değikliği başvuruları yapılabiliyor. İsim soyad değişikliği yapmak isteyenlerin bu isteklerinin yerine gelmesi için artık mahkeme kararı aranmayacak.