Dondurma akış şeması

Dondurma akış şeması

admin 2022

Dondurma karışımına giren maddeler nelerdir?

Dondurma bileşimine giren maddelerin henüz dondurulmamış haldeki karışımına dondurma miksi denir. Miks hava ve aroma maddeleri hariç tüm dondurma unsurlarını içermektedir. Dondurmanın yapısını hava kabarcıkları, buz kristalleri, yağ globülleri, şeker, protein ve stabilizerler oluşturur.

Dondurma Stabilizeri nedir?

Dondurmadan külaha ya da dış ambalaja nem geçişini engeller. Depolama esnasında dondurmanın hacminin küçülmesini engeller. Dondurmanın yapısını uzun süre korumasını sağlar ve erimesini geciktirir. Dondurma yapısına kaliteli bir yumuşaklık vererek, tüketici memnuniyetini arttırır.

Dondurma Stabilizeri nasıl kullanılır?

Sahlep Kullanılacak ise %0,2 Sahlep + %0,3-0,5 Dondurma Stabilizeri eklenir. Dondurma Tarifi; 92 derecede kaynayan 1 Kg süt için Ortalama 6 Gr Dondurma Stabilizeri 250 gr toz şekerle başka bir kapta karıştırılıp kaynayan süte yavaşça eklenir, 15-20 dk karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

Dondurma neden pütür pütür olur?

Buz parçacıkları, dondurmanın bir kısmının hava olması nedeniyle oluşuyor. Dondurma eğer uygun olmayan koşullarda saklanırsa, içerdiği havayı kaybedecek ve aynı zamanda hacmi küçülecektir. Bu sırada ise dokusu pürüzlü hale gelecektir.

Dondurmada kullanılan Stabilizatörlerin amacı nedir?

Dondurma üretiminde stabilizatör kullanmanın temel amacı, düzgün bir yapı ve tekstür elde etmek, özellikle depolama esnasındaki sıcaklık dalgalanmalarına karşı buz kristallerinin büyüklüğünü azaltmak ve ürünün erimeye karşı mukavemetini artırmaktır (Muhr and Blanshard, 1983).

Dondurma yapımında şeker olarak en çok ne kullanılır?

Gereğinden düşük oranda seker içeren dondurmalar çoğunlukla büyük buz kristalleri içerir. Yüksek seker oranı ise dondurmanın fazla viskoz yapıda olmasına sebep olur. En önemli seker kaynakları; Sakkaroz, Glikoz, Nişasta şurubu ve İnvert Şeker (glikoz+fruktoz)'dur.

Yumuşak dondurma nedir?

Soft serve, donma sırasında ortaya çıkan havanın bir sonucu olarak normal dondurmalardan daha yumuşak ve daha az yoğundur. Soft serve genellikle süt yağında (% 3 ila% 6) dondurmadan (% 10 ila% 18) daha düşüktür ve −15 °C'de depolanan dondurmaya kıyasla −4 °C sıcaklıkta üretilir. …