Dergi indeksi bulma

Dergi indeksi bulma

admin 2022

Dergi indeks bilgisi nedir?

Dergi İndeksleri Kütüphaneler Dergilerin hangi veritabanlarında indekslendiği konusunda ayrıntılı bilgi verir. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik / tam metin bir veri tabanıdır.

Dergi Quartile nasıl bulunur?

Bir derginin Q değeri kısaca, derginin bulunduğu alandaki dergi sayısının dörde bölünmesiyle ortaya çıkan% 25'lik dilimleri gösterir. İlk% 25'lik dilim Q1 değerini alırken, son% 25'lik dilim Q4 değerini alır. Dolayısıyle ikinci% 25'lik dilim Q2, üçüncü% 25'lik dilim ise Q3 değerini alır.

Dergilerin Q değeri nereden bulunur?

1. Açılan makale listesinde derginin adına klikleyiniz. 2. Journal adına kliklediğinizde açılan pencerede Qaurtile değeri ve derginib impact factor değeri görülecektir.

Derginin etki faktörü nasıl öğrenilir?

Bir derginin etki faktörü, dergide yayınlanan makalelere ne kadar atıf yapıldığı ile doğru orantılıdır. Geçmiş iki yıl içinde dergide atıf yapılan makalelerin sayısının aynı iki yıl içinde dergide basılan toplam makale sayısına bölünmesiyle bulunur.

Akademik dergi indeksleri nedir?

İndeksler, taradıkları-kapsamlarına aldıkları dergi içeriklerini belirli aralıklarla ve çeşitli yöntemlerle okuyucularına duyuran bir nevi veritabanlarıdır. Böylelikle, belirli bir alanda yer alan birçok dergi içeriği toplu olarak okuyucuya duyurulmakta ve okuyucunun bilgiye ulaşma hızı artmaktadır.

Derginin indeksli olması ne demek?

İndeksler bilimsel makalelerin yani literatürün tek bir çatı altında toplanması için önem arz ederler. Böylelikle yayımlanan binlerce araştırma makalesine bir merkezden ulaşım imkanı sağlamaktadır. Bu indeksler sayesinde dergilerin kaliteleri de belirlenmiş olur.

SCI indeksli makale nedir?

social science citation index (ssci) ve arts and humanities citation index (ahci) ile birlikte bilimsel makalelerin kalitesini, bir tür rekabet yoluyla (bu indekslere girebilen dergilerin sayısının kısıtlı, gönderilen makale sayısının çok olması ve git gide artması) sürekli artıran oluşumdur.