Bina kolon testi nasıl yapılır

Bina kolon testi nasıl yapılır

admin 2022

Özel olarak üretilen bir röntgen cihazı aracılığı ile kolon içerisinde bulunan demirlerin çapı ve adetlerin ölçümleri yapılır. Bilgisayar yardımı ile yapının 3D modeli çizilir ve ardından binaya depremin etkileri yüklenerek dayanıklılık testi gerçekleştirilir.

Bir binanın sağlam olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir binanın toprak altında ne kadar çok katı var ise o kadar sağlam ve depreme dayanıklı olduğu anlaşılmaktadır. Bir binanın depreme dayanıklı olması için en az 1/3'ü kadarının toprak altında olması gerekmektedir. Zemin Raporu: Zemin raporu bir binanın sağlam olduğunu anlama yolları arasında yer almaktadır.

Bina testi için nereye başvurulur?

1- BİNAMI TEST ETTİRMEK İÇİN NEREYE BAŞVURACAĞIM? Yaşadığınız binanın depreme dayanıklılığını test ettirmek için önünüzde iki yol var: Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmi kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak.

Bina sağlamlık testi kim yapar?

Binaya deprem dayanıklılık raporu almak için Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmî kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak gerekiyor. Belediye tarafından gönderilen teknik elemanlar gözle bir inceleme yapar, ağır hasar tespit ederse tahliye kararı verir.

Bina kontrolü nasıl yapılır?

Uzmanlar tarafından alınan karotlarla ve yapılan röntgen görüntülemeleri sonrası bilgisayar üzerinde üç boyutlu simülasyon hazırlanır ve deprem test raporu yazılır. Binadan alınan karotlar ve numuneler, yapı laboratuvarında test edilir ve binanın betonlarının olası risklere dayanımı belirlenir.

Bir binanın riskli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Vatandaşların oturduğu binanın riskli olup olmadığını öğrenmesi için herhangi bir ücret ödemeden tespit çalışması yaptırması gerekiyor. Bağlı olunan belediyeye riskli bina tespit başvurusu yapıldıktan sonra bir rapor hazırlanıyor. Bu rapor doğrultusunda binanın riskli yapıda olup olmadığı yönünde şerh koyuluyor.

Evimizin risk durumunu nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar, tdth.afad.gov.tr adresine girerek evlerinin deprem riskinin boyunu öğreniyor.

Deprem testi ne kadar sürer?

Deprem dayanıklılık testlerinde bilgisayara destekli sistemler kullanılır. Beş katlı bir bina için deprem testi raporunun çıkması 15 ila 20 gün sürer.