Bebeklerde kusmak normalmi

Bebeklerde kusmak normalmi

admin 2022

Bebekler, emzirildikten ya da mamayla besledikten sonra yediklerini çıkarabilir. Anne için pek de hoş olmayan bu durum, endişe yaratabilir. Aslında çoğu bebekte görülen kusma, normal bir durumdur. Bu konudaki araştırmalara bakılırsa, bebeklerin yüzde 80'i ilk üç ayda günde en az bir defa kusar.

Kustuktan sonra bebek acıkır mı?

Eğer bebek sürekli kusuyorsa ağızdan hiç kabul etmiyorsa ve hatta kusan bebekte şöyle bir yaklaşım yapılması gerekir. Kustuktan sonra bir iki saat beslemeyeceğiz. Bebeğin midesi dinlenecek. Anne sütü alıyorsa annesi azar azar emzirecek.

Bebek üşütünce kusar mı?

Bebekler üşütünce nasıl kusar?” sorusunun cevabı da ekşi kokulu kusmayı işaret eder.

Çok emen bebek kusar mı?

Her bebek az ya da çok miktarda kusabilir. Bu kusmalar genel olarak ilk aylarda ve beslenmeden hemen sonra gerçekleşir. Bunun ana sebebi ise yeni doğan bebeklerin yemek borusuyla mide arasındaki sfinkterin henüz gelişimini tamamlamamasıdır. Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır.

Anne sütü içen bebek neden kusar?

Bebeklerde kusmalar beslendikten hemen ya da 1-2 saat sonra gerçekleşir. Çünkü yeni doğanlarda yemek borusuyla mide arasındaki sfinkter olgunlaşmamıştır, kasılma yetersizliği vardır ve mide içeriği yemek borusuna kaçar sonra ağızdan atılır. Bebek büyüdükçe kusma seviyesi de sıklığı da azalır.

Kusan bebek ne zaman beslenmeli?

Bebekte kusmanın yanında ciddi sorunları düşündürecek bulgular yok ise beslenme öncesi bir iki saat kadar beklemek gerekir. Anne sütü alan bebekler bu süre sonrası normalden daha az emzirilmelidir. Ek besin alan bebekler on beşer dakikalık periyotlar ile elma suyu gibi kalori içeren sıvılarla beslenmelidir.

Bebekler kustuktan sonra ne yedirilmeli?

Su kaybı belirtileri gözlenmiyorsa, yaş gruplarına uygun olarak normal beslenme; küçüklerde anne sütü, daha büyük çocuklarda su, sulandırılmış meyve suyu, ayran, yoğurt, patates ve ekmek sık aralıklarla ve küçük miktarlarda verilmesi etkili olacaktır.

Bebek üşütmesi nasıl anlaşılır?

Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.