Armut pekmez nasıl yapılır

Armut pekmez nasıl yapılır

admin 2022

Geleneksel tarım yöntemi ile köyde ilaç kullanılmadan yetiştirilen armutları kullandık. Bu armutları temizleyip doğradıktan sonra, odun ateşinde biraz su ilave edip kaynatıp yumuşamaların sağladık. Yumuşayan armut parçalarını sıkıp şıra çıkardık sonra bu şırayı kazanlarda odun ateşiyle pişirip koyulaştırdık.Jul 1, 2020

Armuttan nasıl pekmez olur?

Armut pekmezi için gerekli armutları yıkanıp ayıkladıktan sonra kaynatarak yumuşak kıvama getirilir. Yumuşayan armutları sıkma yöntemiyle şıra çıkartılır. Şıra haline geldikten sonra tekrar kaynatılarak karıştırılır.

Kış Armudundan pekmez olur mu?

Giresun'un eşsiz doğasında yetişen armut, köylüler tarafından toplanarak kışın tüketilmek üzere pekmez haline getiriliyor. Her yıl yapılan bu eşsiz lezzet birçok kış hastalığına karşı ise bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Armut pekmezinin kilosu ne kadar?

Cevap: Öncelikle ilginize teşekkür ederiz. 1 kg armut pekmezi 32 TL 'dir. keyifli alışverişler dileriz.

Ayvadan pekmez olur mu?

* Ayva pekmezi, verem gibi çok ciddi bir rahatsızlığa karşı etkili olduğu bilinmektedir. * Ayva pekmezi, tansiyon hastalığına ve kalp çarpıntısına iyi gelir. *İçeriğindeki demir ve potasyum sayesinde özellikle çocukların kemik gelişimi için faydalı bir besindir. * Ayva pekmezi, cildi güzelleştirir ve parlaklık verir.

Armut pekmezi hangi yöreye ait?

trabzon/ şalpazarı yöresinde sıkça yapılan pekmez türüdür . tadı hafif mayhoş olup kahvaltılarda iyi bir alternatif olur. her yıl itinayla topladığımız armutları kazanda kaynatıp doğal olarak tüketmekteyiz kendilerini.

Armut pekmezi nelere iyi gelir?

Armut Pekmezi Faydaları ve Başlıca Yararlı Özellikleri

  • Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.
  • İdrarı bollaştırır.
  • Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar.
  • Kansızlığı giderir.
  • Kabızlığı önler.
  • Sinirleri yatıştırır.

Pekmezin köpüğü alınır mı?

Pekmez kaynarken muhakkak kefini yani üst köpüğünü alın. Köpük onu bulandırabilir ve pekmezin ömrünü kısaltır. Kefini alırsanız pekmezde yanık tat olmaz.