Akdeniz meyve sineği

Akdeniz meyve sineği

admin 2022

Akdeniz Meyve Sineği hangi meyvelere zarar verir?

Zarar ŞekliAkdeniz meyve sineği erginleri; turunçgil ve nar meyvelerinin vurma olgunluğuna geldiği dönemde yumurta bıraktıkları noktalarda sarımsı lekelere, olgun meyvelere yumurta bıraktıkları noktalarda ise kahverengimsi lekelere neden olurlar. Akdeniz meyve sineği'nin esas zararı larvaları tarafından yapılar.

Akdeniz Meyve Sineği zararlı mı?

Akdeniz Meyve Sineği ( Ceratitis Capitata ) Turunçgillerin en önemli zararlılarından olup polifag bir zararlıdır. Dış karantinaya tabi olan AMS ' nin ihracatta toleransı sıfır olup mücadelesi ülke ekonomisi açısından büyük önem arz etmektedir.

Akdeniz meyve sineğine hangi ilaç kullanılır?

Nu-Lure® Akdeniz meyve sineği erginlerini çeker ve Exirel® 100 SE ise zararlıları kontrol altına alır. Önerilen kullanım dönemi: Maksimum kontrol için Exirel® 100 SE, 7-10 gün arayla arka arkaya 2 uygulama şeklinde kullanılmalıdır.

Akdeniz Meyve Sineği Hastalığı Nedir?

Ürünlere zararı sineğin larvası verir. Larvalar meyvenin etki bölümünde beslenerek meyveyi yumuşatır. Larvaların zarar verdiği meyveler erken olgunlaşarak dalından düşer. İstila ettiği bölgelerde büyük çapta zarar verme potansiyeli nedeniyle ülke ekonomisi yönünden çok önemlidir.

Akdeniz Meyve Sineği nin hangi dönemine karşı kimyasal mücadele yapılmalıdır?

Kimyasal mücadele: Eylül ayı başında bahçelere asılan tuzaklar aracılığıyla ergin sineklerin çıkış kontrolleri yapılıyor, Akdeniz sineği tespit edildiğinde meyveler vurma olgunluğuna erişmişse ilaçlamaya başlanıyor.

Meyve sineği nasıl yok edilir?

MEYVE SİNEKLERİNDEN HIZLICA KURTULMANIN 10 ETKİLİ YOLU

  1. Caydırıcı Kokular Kullanın. …
  2. Bulaşık Bezlerini ve Süngerleri Düzenli Olarak Değiştirin. …
  3. Mutfağınızı Temiz Tutun. …
  4. Çürüyen Sebze ve Meyveleri Hemen Atın. …
  5. Meyve Kâselerini Kapatın. …
  6. Meyve ve Sebzelerinizi İyice Yıkayın. …
  7. Meyve Sineğini Uzaklaştırmak için Sirkeli Karışım.

Akdeniz meyve sineği tuzağı ne zaman kullanılır?

Eylül ayı başlarında bahçelere asılan tuzaklar kontrol edilerek ergin sineğin çıkış kontrolü yapılır. Sineğin tespitinden sonra meyveler vurma olgunluğuna erişmişse (dipten itibaren sararma başlamışsa) ilaçlamaya başlanır. DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZ DİKKAT!