6306 sayılı kanun resmi gazete

6306 sayılı kanun resmi gazete

admin 2022

6306 sayılı yasa nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, riskli yapılar ile riskli alan ve rezerv yapı alanlarının tespitine, riskli yapıların yıktırılmasına, yapılacak planlamaya, dönüştürmeye tabi tutulacak taşınmazların değerinin …

6306 sayılı kanun 6 A maddesi nedir?

6306 SAYILI KANUN 6/A MADDESİ İLE GETİRİLEN TAPULARIN HAZİNEYE DEVRİ VE GETİRDİĞİ PROBLEMLER ve FİKİRTEPE ÖRNEĞİ 6306 Sayılı Kanun her aşamada maliklerin kendi aralarında veya idare ya da müteahhitlerle anlaşmalarını ilke olarak benimsemiştir.

6306 sayılı kanun riskli yapı ne demek?

6306 Sayılı Kanun'un 2.maddesine göre riskli yapı; riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı ifade eder.

Kentsel dönüşümde ev sahiplerinin hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm için yıkımına karar verilmiş binadaki mülk sahiplerine TOKİ tarafından yapılmış evler veriliyor. TOKİ anlaşmasını tercih etmeyen ev sahipleri içinse yıkılan dairenin bedeli için nakit ödeme yapılabiliyor. Ayrıca yıkım kararı sebebiyle tahliye edilen ev sahipleri için kredi desteği de bulunuyor.

Kentsel dönüşüm için yüzde kaç yıllık binaları kapsıyor?

Türkiye'de kentsel dönüşümde alınan ilkesel karara göre 30 yıllık binalar ekonomik ömürlerini tamamlamış olarak kabul ediliyorlar. 30 yaş ve üzerindeki binalar kentsel dönüşüm değerlendirmesine alınabiliyor. 1999 yılından sonra deprem yönetmeliği ile daha güvenli binalar inşa edildi.

Kentsel dönüşüm kararı nasıl alınır?

Toplantıda SPK lisanslı değerleme kuruluşunun tespit ettiği arsa payları esas alınarak oybirliği ile anlaşmaya çalışılır. Toplantıda oybirliği ile anlaşmaya varılamaz ise, yapılacak kentsel dönüşüm uygulamasına arsa payları itibariyle en az 3'te 2 çoğunluk ile karar verilir, bir tutanak ile imza altına alınır.

Riskli yapı tespiti kim yapar?

Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı! Yapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afet nedeniyle riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitlerini hayata geçiriyor.