4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun

admin 2022

4077 sayılı tüketicinin Korunmasına Dair Kanun biz tüketicilere hangi hakları sağlar?

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.

4077 sayılı kanun nedir?

kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konudaki politikaların oluşturulmasında gönüllü …

4077 sayılı Kanun yürürlükten kalktı mı?

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe gidiyor. Kanunun "Yürürlükten kaldırılan hükümler" başlıklı maddesi gereğince 4077 sayılı Tüketici Hakları Kanunu yürürlükten kalktı..

4077 sayılı tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 13 maddesine göre asgari garanti süresi ne kadardır?

Daha uzun bir süre için garanti verilmemiş ise, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir.

Il tüketici hakem heyeti bağlayıcı parasal sınırı 2021 yılı için kaç tl’dir?

ç) Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 10.280 (onbinikiyüzseksen) Türk Lirası ile 15.430 (onbeşbindörtyüzotuz) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri, görevlidir.

Cayma hakkı nasıl kullanılır?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

6502 sayılı tüketici kanuna göre ayıplı mal süresi ne kadardır?

MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.