1739 milli eğitim temel kanunu

1739 milli eğitim temel kanunu

admin 2022

Bu kanun, Türk milli eğitiminin düzenlenmesinde esas olan amaç ve ilkeler, eğitim sisteminin genel yapısı, öğretmenlik mesleği, okul bina ve tesisleri, eğitim araç ve gereçleri ve Devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluğu ile ilgili temel hükümleri bir sistem bütünlüğü içinde kapsar.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu temel ilkeleri nelerdir?

Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 4 ila 17. maddelerinde 14 madde halinde ifade edilmiştir. Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Milli Eğitim Temel Kanunları nelerdir?

Türkiye'deki milli eğitimin düzenlemesini esas alarak geliştirilmiş bu kanun, devlet kanadının eğitim ve öğretimdeki tüm görev sorumluluklarını kapsar. Kanun numarası 1739 olan Milli Eğitim Kanunu, 14 Haziran 1973'te kabul edilmiştir.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre öğretmenlik nasıl bir meslektir?

Milli Eğitim Temel Kanunda Öğretmenlik nasıl tanımlanmaktadır? (Madde:43). Öğretmenlik, Devletin eğitim-öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler.

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu hangi yılda çıkarılmıştır?

Türk eğitim sistemini bir bütünlük içinde ele alan yasa ise 1973 yılında yürürlüğe giren 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu olmuştur.

Türk Milli eğitiminin genel amaçları hangi kanun maddesinde belirtilmiştir?

MADDE 17. Millî eğitimin amaçları yalnız resmî ve özel eğitim kuramlarında değil, aynı zamanda evde, çevrede, işyerlerinde, her yerde ve her fırsatta gerçekleştirilmeye çalışılır.

Eğitim kurumları dil ırk cinsiyet ve din ayrımı gözetmeksizin herkese açıktır ifadesi Türk Milli Eğitim’in hangi temel ilkesine girmektedir?

1) Genellik ve eşitlik: Milli eğitimin temel ilkeleri konusunda ilk ilkelerden biri olan genelli ve eşitlik, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim kurumlarının herkese açık olduğunu belirtir. Hiçbir kişi ya da zümreye imtiyaz tanınmaz.

Eğitimin temel ilkeleri nelerdir?

  • MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN ESASLARI.
  • Öğretim Birliği. …
  • Karma Eğitim. …
  • Eğitimin Yaygınlaştırılması …
  • İlköğretimin Zorunlu ve Parasız Olması …
  • Öğretim Programlarının Sosyal Hayatın İhtiyaçlarını ve Çağın Gereklerini Karşılaması …
  • Öğretim Programlarının Millî ve Bilimsel Olması …
  • Eğitim ve Öğretimde Disiplin İlkesi.

Nov 10, 2021