Avukat yanında çalışan sekreter maaşları

Avukat yanında çalışan sekreter maaşları

admin 2022

Hukuk sekreterliği maaşı için iki farklı sınıflandırma yapmak mümkündür. Hukuk sekreterliği mezunları hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışabilmektedir. Hukuk sekreterliği maaşları devlet kurumlarında 3 000 lira civarında iken, özel sektör maaşları 1500 ile 2500 lira arasında değişebilmektedir.

Avukatlık bürosunda sekreter ne iş yapar?

Hukuk Sekreteri Ne Demek? Hukuk sekreteri; avukatlık büroları, barolar, adliye teşkilatı ve hukuk müşavirlikleri gibi birtakım kurum ve kuruluşlarda evrak işleri ile ilgilenip kayıt tutan kişilere verilen mesleki unvandır. Yöneticinin günlük işlerini organize eder ve büro yönetiminden sorumludur.

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Bölümü Nedir?

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik programı; kamu ve özel sektör avukatlık, adalet sarayı ve çeşitli kurum ve kuruluşların hukuk birimlerinde faaliyet göstermek üzere nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık yükseköğretim programıdır.

Avukatlık bürosunda ne iş yapılır?

Hukuk büroları, bir taraftan danışmanlık hizmeti sunarken, diğer taraftan dava takip işlemlerini yürütür. Hukuk büroları, avukatlık büroları veya avukatlık ofisleri olarak da adlandırılırlar. Nasıl tanımlanırsa tanımlansın hukuk bürosu, avukatların mesleki faaliyet icra ettiği ve kamu hizmeti verilen bir alandır.

Yönetici asistanı ne kadar maaş alıyor?

Ortalama olarak yönetici asistanı maaşları 4.100 TL olarak belirtilmiştir. Üst düzey yönetici asistanı olduklarında ise aldıkları maaşlar daha fazladır. O zaman en az 3.500 TL maaş alırlar. En fazla alacakları maaş ise 11.000 TL'dir.

Hukuk bürosunda stajyer ne iş yapar?

Stajyer avukat, hukuk konusunda eğitim almış ve profesyonel olmak için avukatlık ya da hukuki danışmanlık bürolarında çalışan kişidir. Avukatlık stajı süresince işveren avukatlar stajyere, mahkeme deneyimi gibi özel yetenekler kazandırır. Stajyer avukat ise işveren avukatın işlerini kolaylaştırır.

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik hangi bölümlere geçiş yapabilir?

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….Geçiş hakkı bulunan bölümler ise şöyle;

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
  • İktisat.
  • Kamu Yönetimi.
  • Maliye.
  • Uluslararası İlişkiler.
  • İşletme.
  • Konaklama İşletmeciliği.
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık.

2 yıllık hukuk büro yönetimi ve sekreterliği mezunu ne iş yapar?

Hukuk büro yönetimi ve sekreterliği bölümü, daha çok özel sektör odaklı bir alandır. Bölüm mezunları; hukuk ve avukatlık bürolarında çalışabilmektedirler. Ayrıca hukuk danışmanlık bürolarında, barolarda, icra bürolarında ve hukuk ile ilgili dernek ve kuruluşlarda da imkânları vardır.